سیاهی دندان ناشی از قطره آهن

در صورتی که رژیم غذایی که به کودک داده می شود، حاوی عناصر لازم برای بدن نباشد، بدن دارای فقر آن عنصر می باشد. یکی از مهمترین این فقرهای عناصربرای کودکان، فقرآهن می باشد. در صورت فقر آهن در کودک موجب اختلالات ذهنی، فکری و حرکتی در آینده برای کودک می کند. برای رفع این مشکل به کودکان قطره های آهن داده می شود. البته که این روش هم عوارض جانبی خود را دارد. یکی از این عوارض لکه های سیاه بر روی دندان می باشد.
قطره آهن
برای رفع فقر آهن در انسانها چندین راه وجود دارد. از رایج ترین و کاربردی ترین راهها قرص آهن و قطره آهن می باشد. کودکان قادر به استفاده از قرص آهن نیستند. بنابراین به ناچار از قطره آهن باید برای کودکان استفاده نمود. معمولا این قطره ها موجب تغییر رنگ در دندانهای کودک می شود. همانگونه که در بالا بدان اشاره گردید، از عوارض استفاده از قطره آهن، لک شدن و سیاهی دندانها می باشد.تغییر رنگ دندانها ممکن است به دو صورت رخ دهد. یا سریعا بعد از مصرف تغییر رنگ ایجاد می گردد. یا ممکن است بعد از چند ماه مصرف این قطره ها لکه بر روی دندانها ایجاد می گردد.
این تغییر رنگ بیشتر از همه به نحوه مصرف قطره توسط کودک بستگی دارد. این حرف بدین معنی است که ممکن است بر روی یک یا دو دندان لکه ایجاد گردد. ممکن هم هست لکه سیاه بر روی تعداد زیادی از دندانهای کودک رخ دهد. این لکه ها معمولا خفیف می باشند. این لکه های سیاه که بعلت قطره آهن ایجاد می گردد مقاومت بالایی در برابر پاک شدن دارند.
چگونه از سیاه شدن دندان های کودکمان در اثر قطره آهن جلوگیری کنیم؟
راههای زیادی برای این کار وجود دارد.
- رقیق کردن قطره آهن با مقدار کمی آب و یا آب پرتقال.
- استفاده از مکملهای جذب آهن در بدن همچون ویتامین C . از این مکملها به منظور افزایش جذب آهن در کنار قطره آهن استفاده می شود..
- استفاده از یک نی و یا لیوان های نی دار برای کاهش تماس قطره آهن با دندان های ردیف جلو کودک. توصیه می شود برای استفاده راحت تر از نی های با طر حهای کودکانه و جذاب استفاده گردد.
- استفاده از رژیم غذایی مملو از آهن.
غذاهای حاوی آهن
غذاهایی که حاوی آهن می باشندمی توان به موارد زیر اشاره نمود.
- گوشت قرمز.
- مواد غذایی غنی شده با آهن.
- میوه ها و سبزیجات سرشار از آهن و ویتامین C همچون اسفناج.
اشتراک این مطلب