ترتیب اولویت ایمپلنت دندان و ارتودنسی

اول ارتودنسی انجام بدیم یا ایمپلنت؟ اولویت با کدام درمان است؟ برای پاسخ به این سوال با کلینیک دندانپزشکی آرسته بهترین مرکز ایمپلنت در شیراز همراه باشید.
در تنظیم و مرتب کردن دندان ها گاهی لازم است چند روش به کار برده شود تا نتیجه دلخواه حاصل گردد. برای مثال ممکن است ارتودنسی و ایمپلنت جهت درمان به کار گرفته شوند اما اولویت ایمپلنت و ارتودنسی در این مورد خیلی مهم است. کاشت ایمپلنت یکی از روش های بسیار باارزش در زیبایی دهان و دندان است. در این روش شما نگران جای خالی دندان های کشیده شده نخواهید بود چرا که می توانید یک دندان مصنوعی را به صورت ثابت در این قسمت قرار دهید.
ارتودنسی نیز روشی برای مرتب کردن دندان هاست که متاسفانه تعداد زیادی از افراد از کج بودن دندان های خود رنج برده و همین کجی دندان ها از نظر روانی بر روی آن ها تاثیر می گذارد. گاها یک متخصص ارتودنسی مجرب صلاح می داند ارتودنسی و عمل ایمپلنت باید در کنار یکدیگر انجام شوند تا نه تنها سلامت فک و دندان بلکه زیبایی دندان ها حاصل شود.
ترتیب اولویت ایمپلنت دندان و ارتودنسی
اکنون که متوجه اهمیت انجام ایمپلنت دندان و ارتودنسی در طول دوره درمان شده اید لازم است بدانید کدام روش نسبت به دیگری برتری داشته و انجام آن در اولویت قرار دارد. به طور کلی اولویت ایمپلنت دندان و ارتودنسی از ۳ حالت پیروی می کند:
انجام ارتودنسی قبل از ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت روشی است که در آن دندان مصنوعی با کمک پایه های تیتانیومی به داخل فک پیچ می شود در نتیجه این دندان قابلیت حرکت ندارد. لذا افرادی که تمایل دارند برای مرتب کردن دندان های خود از ارتودنسی کمک بگیرند در اغلب موارد و به توصیه متخصص ارتودنسی باید ارتودنسی قبل از ایمپلنت دندان انجام شود. نهایتا فضای خالی باقی مانده به کمک عمل ایمپلنت پر خواهد شد.
انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان
اما جالب است بدانید که علی رغم مورد قبل و این که ایمپلنت قابلیت حرکت ندارد، گاهی نیاز است عمل ایمپلنت دندان قبل از ارتودنسی صورت گیرد. یکی از وظایف ارتودنتیست قبل از شروع به درمان ارتودنسی تعیین همین اولویت ایمپلنت دندان و ارتودنسی است. برای مثال ایمپلنت قرار است در قسمتی از فک انجام شود که این قسمت در زمان ارتودنسی درگیر نمی شود. و یا این که بیمار زمانی برای ارتودنسی اقدام می کند که چندین دندان خود را از دست داده و متاسفانه تعداد دندان ها برای نگه داشتن پلاک ارتودنسی خیلی کم است. در این موارد باید ایمپلنت قبل از ارتودنسی انجام شود.
انجام ایمپلنت و ارتودنسی به صورت همزمان
یک متخصص ارتودنسی ماهر در طول دوره درمان ارتودنسی تمام تغییرات دندان و فک را بررسی می کند تا در هر مرحله اقدامات لازم انجام شود. ممکن است در حین کار و بعد از مدتی نیاز باشد عمل ایمپلنت دندان انجام شود. در چنین شرایطی ارتودنتیست باید به حدی مهارت داشته باشد که تداخل این دو روش را به خوبی مدیریت کند تا نهایتا همان نتیجه مورد نظر حاصل گردد.
از میان ۳ حالت فوق غالبا مورد اول انجام می شود اما به هر حال هر کدام از موارد ذکر شده به دقت، مهارت و تسلط زیاد نیاز دارد. توصیه ما این است که با توجه به اهمیت ایمنی کار در زمان ارتودنسی حتما به متخصص ارتودنسی مجرب برای دریافت بهترین نتیجه درمان ارتودنسی مراجعه کنید.
ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چگونه است؟
ممکن است فردی قبلا ایمپلنت انجام داده باشد و تحت شرایط مختلفی نیاز به انجام ارتودنسی پیدا کند. برای این موارد نیز امکان انجام ارتودنسی زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی دندان ایمپلنت شده، وجود دارد. با انجام معاینات و بررسی وضعیت دندان ایمپلنت شده و زمانی که از انجام درمان می گذرد، روش ها و رویکرد هایی در نظر گرفته می شود که همراستایی دندان ها برای ایجاد لبخند زیبا و از بین رفتن ناهنجاری صورت بگیرد.
حالت های مختلف دندان ایمپلنت در ارتودنسی
برای دندانی که از قبل ارتودنسی شده است دو حالت ممکن است رخ دهد. اول اینکه این دندان همراستا با دندان های صاف است و بقیه دندان ها باید به محل طبیعی خود بازگردند. در این مورد انجام ارتودنسی راحت تر است و این دندان ایمپلنت شده به عنوان یک تکیه گاه مناسب برای سیم های ارتودنسی و براکت ها نیز استفاده می گردد تا سایر دندان ها در موقعیت مناسب قرار بگیرند.
در حالت دوم دندان ایمپلنت شده همراستا با دندان های کج می باشد و خود آن نیز باید اصلاح گردد. در این شرایط امکان انجام ارتودنسی وجود دارد اما نتیجه نهایی با دقت بالا نخواهد بود و نا همراستایی بسیار کمی نیز بعد از ارتودنسی باقی می ماند. در برخی موارد مراجعه کننده بعد از ارتودنسی درخواست می دهد که ایمپلنت را خارج و تعویض کنند تا همراستایی مورد نظر ایجاد گردد.
مزایای ارتودنسی دندان ایمپلنت شده چیست؟
در کنار محدودیت هایی که یک دندان ایمپلنت شده برای ارتودنسی ایجاد می کند، مزایایی نیز دارد که کمک می کند شرایط ارتودنسی بهتر شود، از جمله:
- ایجاد یک تکیه گاه مرکزی برای حرکت بهتر و سریعتر دندان ها به دلیل استحکامی که دارد.
- قابلیت استفاده از بریس دندان نامرئی را نیز فراهم می کند.
- جای خالی دندانی وجود ندارد که باعث کند شدن تاثیر درمان ارتودنسی گردد.
- نظم دهی به دندان ها و انجام ترمیم ارتودنسی در جلسات بعدی مراجعه بهتر صورت می گیرد.
این ویژگی ها در شرایطی کمک کننده است که دندان ایمپلنت شده همراستا با دندان های صاف باشد و نه اینکه خود دندان ایمپلنت با دندان های کج همراستا باشد.
در چه شرایطی ارتودنسی بعد از ایمپلنت با مشکل روبرو نمی شود؟
درصورتی که شرایط زیر برای دندان کاشت شده یا دندان های اطراف آن فراهم باشد، برای انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت مشکلی وجود ندارد و فرد می تواند به راحتی این درمان را درخواست کند:
- همراستا بودن دندان ایمپلنت شده با دندان های سالم.
- استفاده از دندان ایمپلنت با توجه به موقعیت آن جهت تکیه گاه ارتودنسی.
- سالم بودن دندان های اطراف دندان کاشت شده به طوری که نیاز به ارتودنسی در این ناحیه وجود نداشته باشد.
- تغییر جهت دندان های دیگر بر اثر افزایش سن، که به خطا دندان ایمپلنت شده منحرف دیده می شود. این ناهنجاری با ارتودنسی و برگرداندن دندانها به سمت اولیه بر طرف می شود.
- خرابی و از بین رفتن چند دندان به طور کامل و وجود ایمپلنت در این ناحیه.
سخن پایانی
با این تفاسیر در پاسخ به این سوال که در درمان دندانها اول از ایمپلنت استفاده کنید یا ارتودنسی، باید بگوییم که بهتر این است که پیش از انجام ایمپلنت اول ارتودنسی کنید. زیرا ارتودنسی موجب حرکت دادن دندانها و جابجایی آنها در فک می شود و حفره های خالی در لثه را پر می کند و در این صورت دندانها نیاز به فضای بیشتری خواهند داشت. با این حال شما پیش از انجام ایمپلنت باید با متخصص ارتودنسی قرار ملاقات بگذارید تا دهان و دندان شما را مورد معاینه و بررسی قرار دهد. متخصص ارتودنسی به راحتی تشخیص می دهد که کدام عمل را اول انجام دهید تا مشکلی برای دندان های شما پیش نیاید.