مشکل پروتروژن

آیا تاکنون شخصی را دیده اید که فک بالایی آن ها جلوتر از فک پایینی آنها است. این گونه به نظر می رسد که چانه آنها از نظر معمول کوچکتر می باشد به این مشکل پروتروژن می گویند که به آن بیرون زدگی دندانها و همچنین در برخی منابع به آن جلوزدگی دندانها میگویند.
پروتروژن دندان به راحتی می تواند بر روی تکلم بیمار اثرات منفی مربوط به خود را بگذارد. اثرات منفی بیرون زدگی دندان ها بر روی چهره و صورت قابل توجه است. همچنین می تواند سبب بروز مشکلات ظاهری و پایین آمدن اعتماد به نفس در بیمار گردد. بهبود زیبایی صورت، به طور معمول مهم ترین نگرانی بیماران مبتلا به بیرون زدگی دندان است.
پروتروژن چیست؟
خود واژه پروتروژن (Protrusions) به معنی بیرون زدگی می باشد. . وقتی که دندان ها از حالت طبیعی و نرمال خودتغییر کرده بدینگونه که جلو زده یا بیرون زده باشند، گفته می شود که پروتروژن دندان رخ داده است. این موضوع بیشتر در خصوص بیرون زدگی دندان های بالا عنوان می شود. در ادامه با مهمترین انواع بیرون زدگی دندان ها در فک بالا، علل و نحوه درمان آن ها آشنا خواهید شد.
انواع بیرون زدگی دندان فک بالا
به صورت کلی در ۳ حالت دندان های فک بالا، جلوتر از دندانهای فک پایین قرار بگیرند. این سه حالت را در پایین برای شما بیان میکنیم.
اوربایت یا (overbite): این حالت زمانی که فک بالا به صورت افقی بیش از ۵ میلی متر جلوتر از فک پایین قرار داشته باشد و دندان های فک بالا دندان های فک پایین را نسبتا پوشانده باشند، رخ می دهد.
اورجت یا (overjet): همان اوربایت است با این تفاوت که دندان های فک بالابه صورت عمودی بیش از ۵ میلی متر از دندان های فک پایین فاصله دارند.
اپن بایت یا (openbite): زمانی که بین دندان های فک بالا و پایین حین بسته شدن دهان فاصله وجود داشته باشد.
اشتراک این مطلب