جراحی سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت

جراحی سینوس لیفت چیست؟
سینوس لیفت درمانی است برای بازسازی نواحی بی دندانی. این جراحی همزمان یا قبل از ایمپلنت انجام میشود. در واقع سینوس لیفت یکی از جراحی های بازسازی متداول قبل از کاشت ایمپلنت است.
جراحی لیفت سینوس یک رویکرد درمانی است که دندانپزشک شما ممکن است در مواقعیکه تمایل به ایمپلنت دندانی دارید اما استخوان فک مناسب و کافی برای محکم کردن ایمپلنت ندارید، انجام آن را توصیه کند. در واقع با توجه به اینکه ایمپلنت در استخوان قرار می گیرد، یکی از عوامل لازم جهت موفقیت ایمپلنت وجود استخوان کافی می باشد. در صورتیکه استخوان کافی وجود نداشته باشد، توسط جراح بازسازی می شود. بازسازی استخوان در داخل این حفره ها سینوس لیفت نامیده میشود.
سینوس چیست؟
سینوسها حفره های تنفسی هستند که در قسمتهای مختلفی از استخوانهای سر و صورت وجود دارند. سینوس ماگزیلری(فک بالا) یکی از این حفرات است. سینوسهای ماگزیلری درست در بالای دندانهای آسیای بزگ و کوچک قرار دارند و حتی گاها ریشه ی این دندانها داخل سینوس قرار میگیرند.
جراحی سینوس لیفت چگونه انجام می شود؟
جراحی سینوس لیفت براحتی از طریق داخل دهان و با بیحسی موضعی در کلینیک دندانپزشکی آرسته بهترین دندانپزشکی در شیراز انجام میشود. این جراحی عمدتا بدون درد و ناراحتی است. پزشک زیر غشای سینوس، پودر استخوان و مواد پیوندی را قرار میدهد. در مرحله بعد پزشک با یک غشای مصنوعی (ممبرین) محل برش را بخیه میکند. بسته به میزان تحلیل استخوان میشود ایمپلنت را در همان جلسه یا ۶ ماه بعد (پیوند موفقیت آمیز استخوان) در محل مورد نظر قرار داد.
انواع روشهای جراحی لیفت سینوس
در طی لیفت سینوس ایمپلنت، مواد پیوند استخوان به کف حفره سینوسی اضافه میشوند تا ارتفاع استخوان فک بالا در محل کاشت ایمپلنت افزایش یابد و ساختار ایمپلنت دندانی وارد فضای سینوسی نشود. اصولا فرآیند جراحی لیفت سینوس به دو روش زیر انجام میشود:
- جراحی سینوس لیفت بسته
- جراحی سینوس لیفت باز
دندانپزشک برحسب میزان استخوانی که در حال حاضر در فک خود دارید و رویکرد بالقوه برای کاشت ایمپلنت دندان در آینده، بهسراغ یکی از روشهای لیفت سینوس ایمپلنت خواهد رفت.
جراحی لیفت سینوس باز
جراحی سینوس لیفت باز، رایجترین روش لیفت سینوس است و تمامی مراحل آن تحت بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام میشود. ابتدا جراح با برش بافت لثه و سوراخ کردن محل کاشت ایمپلنت، با ابزار جراحی ویژهای غشای کف سینوس را به بالا رانده و مواد پیوندی را به این حفره اضافه میکند. منظور از مواد پیوندی، استخوان جدا شده از ناحیه دیگری در بدن شما یا مواد استخوانی مصنوعی است.
جراحی لیفت سینوس بسته
جراحی سینوس لیفت بسته، کمتهاجمیترین روش لیفت سینوس ایمپلنت است چراکه نیازی به ایجاد برش در بافت لثه نیست. معمولا تزریق مواد سیمانی پیوند استخوان از طریق یک سوراخ کوچک در استخوان فک صورت میگیرد و سپس بهدنبال آن ساختار ایمپلنت وارد میشود. قبل از پر کردن حفره با مواد استخوانی، با کمک ابزارهای جراحی ویژه غشای کف سینوس بالا کشیده و بالشتک بادی در داخل آن ایجاد میشود تا از پارگی غشا جلوگیری شود.
چه افرادی نیاز به جراحی سینوس لیفت دارند؟
اگر بیمار در فک بالا دندان خالی داشته باشد و بخواهد با جراحی ایمپلنت، دندان از دست رفته خود را جبران کند ولی تراکم استخوان مناسب دراطراف سینوس نداشته باشد، احتمال دارد که به سینوس لیفت نیازمند شود. افرادی که به جراحی سینوس لیفت نیاز دارند عبارتند از :
- افرادی که فاقد تراکم استخوان مناسب در فک بالایی خود هستند.
- افرادی که مبتلا به تحلیل استخوان ناشی از بیماریهای لثه هستند.
- افرادی که استخوان فک خود را به هر دلیلی از دست داده اند.
چه کسانی نباید جراحی لیفت سینوس انجام بدهند؟
بعضی از افراد به دلایل شرایط خاصی که دارند نمیتوانند لیفت سینوس انجام بدهند. بهطور خلاصه افرادی که شرایط زیر را دارند امکان دارد که از انجام این جراحی منع شوند:
- داشتن سینوزیت حاد
- ابتلا به انواع سرطان
- داشتن بیماریهای خود ایمنی
- نداشتن استخوان بین لایه مخاطی دهان و لایه مخاطی سینوس
- ابتلا به HIV یا ایدز
- داشتن اختلالات انعقاد خون
پیوند استخوان در جراحی لیفت سینوس ایمپلنت چگونه است؟
جراحی لیفت سینوس ایمپلنت در اصل یک روش پیوند استخوان است و شما از استخوان بخش دیگری، در فک بالایی خود استفاده میکنید. بنابراین، اولین قدم این است که تعیین کنید استخوان مورد استفاده در سینوس لیفت در ایمپلنت از کجا تامین شود. چهار نوع رایج استخوان مورد استفاده در لیفت سینوس عبارتند از:
- استخوان اتوژنوس (Autogenous bone): استخوانی از بدن خودتان
- استخوان آلوژنیک (Allogenic bone): استخوان گرفتهشده از جسد
- زِنوگِرَفت (Xenograft): استخوان گرفتهشده از گاو
- یک ماده مصنوعی استخوانمانند
در زمان تعیین منبع استخوان، جراح و متخصص دندانپزشکی در کلینیک دندانپزشکی آرسته بهترین مرکز ایمپلنت در شیراز دقت زیادی برای بررسی آناتومی و ارزیابی ارتفاع و عرض استخوان فک و سینوس شما به خرج خواهد داد که معمولا در این مرحله نیاز به عکس رادیوگرافی است.
معایب جراحی لیفت سینوس
لیفت سینوس ایمپلنت مانند هر روش جراحی دیگر با خطرات و معایب ویژهای همراه است. مواردی چون:
- سوراخ شدن یا پارگی غشای سینوس و ابتلا به بیماری مزمن سینوزیت
- خطر بروز التهاب، عفونت و خونریزی شدید بعد از جراحی
- عدم ادغام پیوند استخوان با استخوان اولیه فک بیمار و نیاز به انجام جراحی دیگر
اگر در شیراز هستید میتوانید جهت هماهنگی و مشاوره با همکاران ما در کلینیک دندانپزشکی آرسته بهترین دندانپزشکی در شیراز تماس بگیرید.